Om Nicolai

Soup Sound er startet af Nicolai Damgaard, som også tager sig af de fleste opgaver. Nicolai er én af de folk i Danmark, der har den bredeste erfaring med alle aspekter af festmusikken. Først og fremmest har han spillet til over 1.500 fester de sidste 20 år, og er stadig én af landets populæreste musikere bl.a med ”Damgaard Duo”og partybandet "1st Edition".

 

Kort inden sin 13 års fødselsdag i 1987 indledte Nicolai et hedt trekantsdrama med hhv sin onkels Atari Mega-2 computer samt et ungt, charmerende stykke musik software ved navn Steinberg Pro-24. Kort efter købte han sin første Atari, mens Pro-24 fik former og voksede sig til Cubase, som den dag idag stadig er en vigtig brik i Nicolais hjemmestudio. Sammen har de i over 16 år programmeret midifiler og styles for den samlede ”festmusikbranche”, og siden 1997 gennem Nicolais eget firma, Midi Spot. Han har deltaget i udviklingen og programmeringen af keyboards for det japanske firma Roland, og har også et tæt samarbejde med folkene bag Yamahas keyboards. I slutningen af 90'erne var Nicolai ansat af Radio VLR som reklameproducer, og fik her mere kendskab til at arbejde med forskellige stemmer, mikrofoner, lydoptagelser og HD recording systemer, digitalmixere samt komposition af reklamejingler. 

I en årrække rejste Nicolai som demonstratør og produktspecialist for TC Electronic, og har der igennem fået indgående kendskab til effektmaskiner som rumklang, delay/ekko, EQ, kompression og navnligt kormaskiner (”vokalister”). Dette job har sendt Nicolai flere gange rundt om jorden, og han har sunget, spillet og afholdt kurser i adskellige lande, som Indonesien, Japan, Thailand, Australien og USA. En overgang arbejdede Nicolai som produktspecialist på Steinberg Cubase. Kombinationen af MIDI programmering, keyboard knowhow og stor erfaring med P.A., effekter og kormaskiner samt lydoptagelser giver en helt unik all-in-one problemknuser for festmusikere.